TEČAJI ŠIVANJA PRI MAJI

Naše mame in stare mame so znale šivati, ker včasih oblačila niso bila tako dostopna, kot so danes. S porastom hitre mode je na voljo prevelika izbira enih in istih trendi oblačil. Nekaterim to popolnoma odgovarja, drugi pa pogrešamo unikatnost, trajnost in kvaliteto, ki so jo imela oblačila včasih. Morda želiš predelovati second hand oblačila, krajšati hlače, šivati svoja oblačila, ali pa le iščeš hobi in občutek zadovoljstva, ko nekaj narediš sam/a. Maja, ki že sedmo leto oblikuje in šiva oblačila za svojo znamko "I have no focus", predaja znanje krojenja in šivanja naprej. Maja je zasnovala tečaje tako, da ti zagotavljajo osnove razumevanja konstrukcije oblačil in materialov, ter te opremi z znanjem, ki ga boš lahko uporabil/a pri različnih šiviljskih projektih. Šiviljski tečaji potekajo v zelo majhnih skupinah po tri, zato se vsem lahko posvetimo in od tečaja odneseš kar se da veliko. Tečaji šivanja potekajo v Ljubljani na Tržaški cesti 2.

ZAČETNI TEČAJ ŠIVANJA

Vabimo te na naš začetni tečaj šivanja, namenjenem vsem, ki se želite spoznati z osnovami šivanja. Ta tečaj je zasnovan kot “cheat koda” za čiste začetnike,  ki še nikoli niste sedeli za šivalnim strojem. Naš cilj je, da ti pomagamo osvojiti osnovne veščine, ki jih potrebuješ za ustvarjanje lastnih kosov oblačil.
Med tečajem se naučiš razumeti delovanje šivalnega stroja, saj je to ključno za uspešno izvajanje šivanja. Naučiš se razumevanja krojev, kar ti bo omogočilo, da ustvariš kose, ki se prilegajo tvojemu telesu, medtem ko boš s poznavanjem materialov lahko izbiral/a najboljše blago za svoje projekte. Poleg tega se naučiš osnovnih in najbolj uporabnih šivov, ki so temelj vsakega dobro izdelanega kosa oblačila.

Skupaj bomo izdelali kartke hlače in neseser, ki ostanejo tvoji. Na tečaju prejmeš ves potreben material za izvedbo vaj. Na tečaju potrebuješ le svoje škarje za blago (to niso navadne škarje za papir!), toplo priporočamo, da prineseš tudi svoj šivalni stroj, na katerega boš kasneje šival/a doma. Pri nas imamo na voljo dovolj šivalnih strojev, vendar je veliko bolje, da se naučiš in navadiš šivati na svojega. Na tečaju prejmeš šiviljski plonkec, ki povzema vse najpomembnejše informacije, ki ti bodo pomagale, da se kasneje znajdeš sam/a.

TRAJANJE TEČAJA: 12 UR ( 3 srečanja po 4 ure )

CENA TEČAJA: 180 EUR

VIKEND TERMIN JULIJ: 6.7., 7.7. in 13.7. od 12:00-16:30 na Prešernovi cesti 5 v Ljubljani

NADALJEVALNA ŠOLA ŠIVANJA

Nadaljevalna šola šivanja je namenjena vsem, ki že poznate osnove šivanja na gospodinjskem šivalnem stroju. Namen nadaljevalne šole je, da se program personalizira za vsakega posameznika posebaj. Za tečaj si sam/a izbereš kaj hočeš zašiti! Lahko prineseš tudi oblačila za predelavo. Maja ti pomaga pri oblikovanju kroja ter vodi proces šivanja izbranega kosa.

Učenje na konkretnih primerih, še posebaj tistih, ki si jih izberete sami, je neprecenljivo. Poleg znanja šivanja pa boste od tečaja odnesli unikatne kose oblačil, narejene po vaših merah.

Šivalni stroj lahko prinesete svoj ali pa si ga izposodite pri nas. Blago in ostale materiale, potrebne za izdelavo priskrbite sami, po posvetu z Majo, ki vam svetuje, kateri material je primeren za izbrani projekt. Pripomočki za šivanje in oprema so na voljo pri nas.

TRAJANJE TEČAJA: 8 srečanj po 3 ure

CENA TEČAJA: 380 EUR ( možnost plačila v dveh obrokih )

TERMIN: pošlji povpraševanje

TEČAJ ŠIVANJA KOPALK

Morda se šivanje kopalk sliši precej zastrašujoče, ampak obljubimo, da s pravimi materiali in nasveti gre! Maja ima več let izkušenj s šivanjem kopalk in z veseljem bo predala svoje znanje in trike vsem, ki si želite šivati kopalke.

Tečaj ni namenjem čistim začetnikom, ni pa potrebno imeti veliko izkušenj. Potrebno je poznavanje osnov šivanja ter seznanjenost s šivalnim strojem. Na tečaju ti bomo predstavili tudi overlock stroj, ki ga uporabljamo za šivanje kopalk.

Na tečaju boš izbiral/a med 3 kroji kopalk, ki jih izdelaš v poljubni velikosti. Na tečaju prejmeš šiviljski plonkec z vsemi informacijami, ki se jih naučimo na tečaju. Po želji lahko prineseš svoje blago ali pa ga dobiš na tečaju ob doplačilu 15 eur. Elastika za kopalke, sukanci in vse ostale potrebščine so vključene v ceno tečaja, prinesi le svoje krojaške škarje ter svoj overlock ali šivalni stroj, če ga imaš.

TRAJANJE TEČAJA: 9 ur ( 3 srečanja po 3 ure )

CENA TEČAJA: 180 EUR ali 150 EUR v kompletu z začetnim tečajem šivanja.

TERMINI: Pošlji povpraševanje

INFORMACIJE

- Svoje mesto na tečaju rezerviraš s plačilom cene tečaja v naprej

- Tečaj se izvaja, če sta prijavljeni vsaj dve osebi v določenem terminu, v nasprotnem primeru vaša prijava velja za naslednji možen termin po vaši izbiri

- Toplo priproročamo uporabo lastnega šivalnega stroja

- Obvezno prinesi svoje krojaške škarje, ostale potrebščine so na voljo pri nas

- V primeru, da iz različnih razlogov na eden ali več dni tečaja ne prideš, lahko ob doplačilu 40eur/dan tečaja prideš na drugi možen termin.

PRIDI SE NAUČIT ŠIVAT