TEČAJI ŠIVANJA PRI MAJI

Naše mame in stare mame so znale šivati, ker včasih oblačila niso bila tako dostopna, kot so danes. S porastom hitre mode je na voljo prevelika izbira enih in istih trendi oblačil. Nekaterim to popolnoma odgovarja, drugi pa pogrešamo unikatnost, trajnost in kvaliteto, ki so jo imela oblačila včasih. Morda želiš predelovati second hand oblačila, krajšati hlače, šivati svoja oblačila, ali pa le iščeš hobi in občutek zadovoljstva, ko nekaj narediš sam/a. Maja, ki že sedmo leto oblikuje in šiva oblačila za svojo znamko "I have no focus", predaja znanje krojenja in šivanja naprej. Maja je zasnovala tečaje tako, da ti zagotavljajo osnove razumevanja konstrukcije oblačil in materialov, ter te opremi z znanjem, ki ga boš lahko uporabil/a pri različnih šiviljskih projektih. Šiviljski tečaji potekajo v zelo majhnih skupinah po tri, zato se vsem lahko posvetimo in od tečaja odneseš kar se da veliko. Tečaji šivanja potekajo v Ljubljani na Tržaški cesti 2.

ZAČETNI TEČAJ ŠIVANJA

Vabimo te na naš začetni tečaj šivanja, namenjenem vsem, ki se želite spoznati z osnovami šivanja. Ta tečaj je zasnovan kot “cheat koda” za čiste začetnike,  ki še nikoli niste sedeli za šivalnim strojem. Naš cilj je, da ti pomagamo osvojiti osnovne veščine, ki jih potrebuješ za ustvarjanje lastnih kosov oblačil.
Med tečajem se naučiš razumeti delovanje šivalnega stroja, saj je to ključno za uspešno izvajanje šivanja. Naučiš se razumevanja krojev, kar ti bo omogočilo, da ustvariš kose, ki se prilegajo tvojemu telesu, medtem ko boš s poznavanjem materialov lahko izbiral/a najboljše blago za svoje projekte. Poleg tega se naučiš osnovnih in najbolj uporabnih šivov, ki so temelj vsakega dobro izdelanega kosa oblačila.

Skupaj bomo izdelali kartke hlače in neseser, ki ostanejo tvoji. Na tečaju prejmeš ves potreben material za izvedbo vaj. Na tečaju potrebuješ le svoje škarje za blago (to niso navadne škarje za papir!), toplo priporočamo, da prineseš tudi svoj šivalni stroj, na katerega boš kasneje šival/a doma. Pri nas imamo na voljo dovolj šivalnih strojev, vendar je veliko bolje, da se naučiš in navadiš šivati na svojega. Na tečaju prejmeš šiviljski plonkec, ki povzema vse najpomembnejše informacije, ki ti bodo pomagale, da se kasneje znajdeš sam/a.

TRAJANJE TEČAJA: 12 UR ( 3 srečanja po 4 ure )

CENA TEČAJA: 180 EUR

TEDENSKI TERMIN: 27.2., 29.2. in 1.3. od 16:00-20:00 na Tržaški cesti 2 v Ljubljani

VIKEND TERMIN: 2.3., 3.3. in 9.3. od 10:00-14:00 na Tržaški cesti 2 v Ljubljani

TEČAJ PREDELAVE OBLAČIL

Če veliko kupuješ second hand oblačila (pohvalno!), potem poznaš frustracijo, ko ti je neko oblačilo neizmerno všeč, ampak ti ni prav. Ta tečaj je zate! Tečaj predelave oblačil je zasnovan tako, da ti bo pomagal predelati obstoječa oblačila: krajšanje, ožanje, aplikacije in triki, s katerimi z malo dela daš oblačilu novo življenje.

Čistim začetnikom priporočamo, da se prvo udeležite začetnega tečaja šivanja, saj je razumevanje osnov ključno. Tudi, če imaš že nekaj izkušenj s šivanjem, te ta tečaj nauči raznih trikov in "krajšnic" predelovanja oblačil, ki ti bodo prišle prav.

Na tečaju prejmeš materiale za izvajanje vaj, s seboj pa lahko prineseš kakšen kos, ki ga želiš predelati. Prejmeš tudi šiviljski plonkec z vsemi triki, ki se jih naučimo na tečaju.

TRAJANJE TEČAJA: 9 UR ( 3 srečanja po 3 ure )

CENA TEČAJA: 150 EUR ali 120 EUR v kompletu z začetnim tečajem šivanja.

TERMINI: 5.3., 7.3. in 8.3. od 17:00-20:00 na Tržaški cesti 2 v Ljubljani

TEČAJ ŠIVANJA KOPALK

Morda se šivanje kopalk sliši precej zastrašujoče, ampak obljubimo, da s pravimi materiali in nasveti gre! Maja ima več let izkušenj s šivanjem kopalk in z veseljem bo predala svoje znanje in trike vsem, ki si želite šivati kopalke.

Tečaj ni namenjem čistim začetnikom, ni pa potrebno imeti veliko izkušenj. Potrebno je poznavanje osnov šivanja ter seznanjenost s šivalnim strojem. Na tečaju ti bomo predstavili tudi overlock stroj, ki ga uporabljamo za šivanje kopalk.

Na tečaju boš izbiral/a med 3 kroji kopalk, ki jih izdelaš v poljubni velikosti. Na tečaju prejmeš šiviljski plonkec z vsemi informacijami, ki se jih naučimo na tečaju. Po želji lahko prineseš svoje blago ali pa ga dobiš na tečaju ob doplačilu 15 eur. Elastika za kopalke, sukanci in vse ostale potrebščine so vključene v ceno tečaja, prinesi le svoje krojaške škarje ter svoj overlock ali šivalni stroj, če ga imaš.

TRAJANJE TEČAJA: 9 ur ( 3 srečanja po 3 ure )

CENA TEČAJA: 180 EUR ali 150 EUR v kompletu z začetnim tečajem šivanja.

TERMINI: 12.3., 14.3. in 15.3. od 17:00-20:00

INFORMACIJE

- Svoje mesto na tečaju rezerviraš s plačilom cene tečaja v naprej

- V primeru, da se tečaja zadnji trenutek ne moreš udeležiti, imaš možnost, da prideš na naslednji možen tečaj

- Toplo priproročamo uporabo lastnega šivalnega stroja

- Obvezno prinesi svoje krojaške škarje, ostale potrebščine so na voljo pri nas

PRIDI SE NAUČIT ŠIVAT